Travelling Band

Szubjektív országélmények, beszámolók innen-onnan.

Mi megyünk, te olvasod.
De lehet fordítva is:
travellingbandblog kukac gmail pont kom

Együttműködésben:

Utolsó kommentek

FB

Címkék

2009 (1) 41 es (1) 60 as évek (2) afganisztán (1) afrika (1) afro amerikai (1) akna (1) albánia (1) alkohol (3) alpok (1) amerika (1) amszterdam (1) andok (1) angola (1) árak (1) autonómia (1) autóstop (2) balaton (1) bálnavadászat (1) becherovka (1) bécs (1) berlin (1) beyonce (1) bikaviadal (1) budafok (1) budaörs (1) budapest (3) buli (1) bunker (1) busz (3) calgary (1) chile (1) cigány (1) creedence clearwater revival (1) cseh tamás (1) dalí (1) dánia (1) dél korea (2) die hard (1) egerszegi (1) egri vár (1) éjszakai élet (1) enver hodzsa (1) erasmus (1) erdély (1) esőerdő (1) észak korea (2) észtország (1) feröer szigetek (1) film (1) footer (1) fotó (1) franciaország (1) háború (2) halászat (1) harlem (1) határátkelés (2) hellókarácsony (1) hobo (1) hollandia (1) indián (1) japán (1) kamaraerdő (1) kanada (1) katona (2) kína (1) királyhágó (1) koncert (1) korea (3) közbiztonság (2) közlekedés (1) lenin (1) ljubljana (1) metró (1) mókus (1) moszkva (1) művirág (1) new york (2) nyár (1) nyócker (1) ópium (1) patkány (1) pécs (1) pilis (1) piliscsaba (1) prága (1) programok (1) rammstein (1) rendőr (1) síelés (1) síút (1) soju (1) sör (4) spanyolország (1) szauna (1) szeged (2) székely (1) szélmalom (1) szlovénia (1) szöul (2) tallin (1) techno (1) travellingband (1) travellin band (1) tréning (1) tulipán (1) tűzoltó (1) underground (1) usa (1) üvegtigris (1) videó (2) villamos (2) vulkán (1) zsidó (1) Címkefelhő

Partnerek

„Szöged hírös város” – de miről is?

2009.08.31. 10:58 :: travellingband

Az olvasók többsége valószínűleg már túl van a hazai vagy külföldi nyaraláson. Vagy éppen a gazdasági válságot szidja és kesereg, hogy még sehol nem járt idén nyáron. Akár beletartozik az imént említett kategóriákba, akár nem, érdemes még egy utolsó/első kiruccanást bepréselni augusztusra. Mi, Travellingband blogosok már túl vagyunk a Szegedi „kultúrsokkon”, így most ajánlunk egy jó kis útitervet. Önök pedig válogassanak csak kedvükre attól függően mennyi időt szánnak a Napfény Városára, milyen érdeklődési körűek, mennyire szeretnének aktívkodni. Látnivaló akad bőven: építészeti remekművek, szabadtéri programok, kirándulóhelyek.

 

 

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a sorrend nem a fontosságot jelzi, de valahol el kell kezdeni, és be kell fejezni a látnivalók hosszú listáját.

Érkezésünk után mi rögtön fejest ugrottunk a mély vízbe, vagyis inkább a városnézésbe. Részt vettünk ugyanis a Széchenyi térről induló 2 órás sétán, ami azért hasznos, mert ha először járnak a városban, megtudhatják nagyjából hova lesz érdemes visszabattyogni egyénileg, több időráfordítással. A túra bővelkedik megállókban. Az idegenvezető a temérdek szoborról, különleges építészeti remekműről, látnivalóról, na és persze Szeged történetéről annyi tudást zúdít a lelkes turistákra, hogy csak győzzék megjegyezni!

Falutól a nagyvárosig, minden településen nélkülözhetetlen épület a templom.

Vallástól függetlenül érdemes megtekinteni a Dóm téren a Fogadalmi templomot; az Új Zsinagógát (Magyarországon a második, világviszonylatban a negyedik legnagyobb zsinagóga); a ferences templomot és kolostort (az ország második legrégibb ilyen jellegű épületegyüttese); valamint a görögkeleti szerb templomot az egyedülálló ikonosztázzal.

Múzeumokból, kiállításokból sincs hiány. A két legnevesebb, a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete Ház Múzeum egyaránt a belvárosban helyezkedik el.

Említést érdemel továbbá Szeged-Csanádi Egyházmegye Kincstára és Múzeuma, a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum, Varga Mátyás színháztörténeti kiállítása, a Reök-Palota és a Kass Galéria.

A partyzós korosztály figyelmébe ajánljuk a szegedi szórakozóhelyeket, amik színvonalban nem, hangulatban és biztonság terén viszont pozitív értelemben különböznek fővárosi rokonaiktól!

Továbbá, idén ismét pöröghetnek egy jót a fesztiválkedvelők a SZIN-en, azaz a Szegedi Ifjúsági Napokon. (Időpont: 2009. aug. 26-29. Hely: Újszegedi Partfürdő)

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a III. Szegedi Sárkányhajó Fesztivált a Tiszán, ami mind a résztvevőknek, mind a nézőknek izgalmas, látványos programot ígér.
A Szabadtéri Színház nyári előadásai felejthetetlen élménnyel gazdagítják a nézőket, ezen felül a próbákba ingyen belenézni és hallgatni nagyon szórakoztató tud lenni.

Még mindig tudjuk ám folytatni a felsorolást!

A Szent István téren álló víztorony az Öreg hölgy nevet viseli. Kívülről és belülről egyaránt lenyűgöző látványt nyújt. Aki veszi a fáradtságot és felmászik a legtetejére (közben minden szinten 1-1 „mini” kiállítást nézhet meg), szembesül a páratlan szegedi panorámával.

Ha a Dóm téren sétálgatnak, vessenek egy pillantást a zenélő órára (ehhez nyilván jókor kell a jó helyen lenni)!

IV. Béla tatárjárás után építetett várából mára már csak egy bástya maradt fenn a Tisza partján, de érdemes bevonni a kihagyhatatlanTisza menti sétába.

Az Anna-kút (Széchenyi tértől pár perc séta) vizéből bátorkodjanak inni, ha arra járnak!

A Vadasparkot nem csak a gyermekek fogják élvezni! Egészen más élményt nyújt, mint az állatkert.

Új-Szegedet sem szabad kihagyni a programból, ott található a Füvészkert és a Csillagvizsgáló.

Nem árulunk el nagy titkot, ha megemlítjük, hogy a belvárosi élet napközben is magával ragadó forgatagot képez, de az igazi pezsgés este kezdődik. A kávézók és éttermek hada tárt ét- és itallapokkal várja a vendégeket - egész korrekt áron.

Most elképzelhető, hogy sokakban felmerül a kétely, hogyan lehetséges ennyi pozitívumot írni egy városról…de Szeged számlájára maximum annyi negatívumot írhatunk, hogy este tíz óra után kikapcsolják a szökőkutakat. Nagyváros lévén a közlekedésről lehetnének még kellemetlen élményeink, de azok sincsenek. Tömegközlekedve szinte bárhová könnyedén eljuthatunk. Autóval sem nehéz A-ból B pontba eljutni, viszont a parkolással ügyeljenek, a belvárosban akárhol teszik le járgányukat, jó esetben csak parkolási díjat, rossz esetben bírságot fognak fizetni.

Legyenek körültekintőek és akkor garantált egy élményekkel teli kirándulás.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: programok szeged nyár 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://travellingband.blog.hu/api/trackback/id/tr81350255

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szegedi-e a paprika??? 2010.02.14. 12:09:28

Ugye már elfelejtettük a paprikabotrányokat? Azt amikor téglaőrleménnyel hígították a fűszert, meg amikor aflatoxinnal fertőzött importszemetet csomagoltak a nemzetiszín zacskókba.   ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása