Travelling Band

Szubjektív országélmények, beszámolók innen-onnan.

Mi megyünk, te olvasod.
De lehet fordítva is:
travellingbandblog kukac gmail pont kom

Együttműködésben:

Utolsó kommentek

FB

Címkék

2009 (1) 41 es (1) 60 as évek (2) afganisztán (1) afrika (1) afro amerikai (1) akna (1) albánia (1) alkohol (3) alpok (1) amerika (1) amszterdam (1) andok (1) angola (1) árak (1) autonómia (1) autóstop (2) balaton (1) bálnavadászat (1) becherovka (1) bécs (1) berlin (1) beyonce (1) bikaviadal (1) budafok (1) budaörs (1) budapest (3) buli (1) bunker (1) busz (3) calgary (1) chile (1) cigány (1) creedence clearwater revival (1) cseh tamás (1) dalí (1) dánia (1) dél korea (2) die hard (1) egerszegi (1) egri vár (1) éjszakai élet (1) enver hodzsa (1) erasmus (1) erdély (1) esőerdő (1) észak korea (2) észtország (1) feröer szigetek (1) film (1) footer (1) fotó (1) franciaország (1) háború (2) halászat (1) harlem (1) határátkelés (2) hellókarácsony (1) hobo (1) hollandia (1) indián (1) japán (1) kamaraerdő (1) kanada (1) katona (2) kína (1) királyhágó (1) koncert (1) korea (3) közbiztonság (2) közlekedés (1) lenin (1) ljubljana (1) metró (1) mókus (1) moszkva (1) művirág (1) new york (2) nyár (1) nyócker (1) ópium (1) patkány (1) pécs (1) pilis (1) piliscsaba (1) prága (1) programok (1) rammstein (1) rendőr (1) síelés (1) síút (1) soju (1) sör (4) spanyolország (1) szauna (1) szeged (2) székely (1) szélmalom (1) szlovénia (1) szöul (2) tallin (1) techno (1) travellingband (1) travellin band (1) tréning (1) tulipán (1) tűzoltó (1) underground (1) usa (1) üvegtigris (1) videó (2) villamos (2) vulkán (1) zsidó (1) Címkefelhő

Partnerek

Háború lesz? Friss és forró Dél-Koreából!

2010.11.26. 08:20 :: travellingband

Mint az ismeretes, az észak-koreai tüzérség kedden ágyúzni kezdett egy dél-koreai szigetet, amelyre válaszul a dél-koreai hadsereg is lőtte az északi állásokat. A támadásban két dél-koreai katona és két civil is meghalt, többen megsebesültek. Blogunk leruccant Dél-Koreába, hogy körbeszaglásszon, mi igaz abból, amit itthon a hírekben hallani. Három kint élő magyart sikerült meginterjúvolnunk, olvassátok érdeklődéssel!

Továbbiak a facebook-oldalunkon

 

 

"A külföldiek körében itt Koreában az a mondás járja, hogy "amíg a dél-koreai nem kezd el aggódni az észak-koreaiak miatt, addig nekünk sem kell". És jelenleg ez a helyzet. Már három és fél éve élek itt Seoul-ban, illetve a menyasszonyom is koreai, így van már rálátásom az itteni életre.
Az emberek beszélnek az incidensről, de nem lehet érezni, hogy bármi változott volna. Mindenki ugyanúgy jár dolgozni, mint korábban, engem is beleértve, senki sem pánikol. A tapasztalatom az, hogy a külföldi média felfújja a dolgokat, csak, hogy komolyabb híreket közöljenek. Észak-Korea azután kezdett el bombákat lőni egy Dél-Koreához tartozó szigetre, miután a dél-koreai tengerészet hadgyakorlatot kezdett közel az észak-koreai vizekhez... Sokan úgy gondolják itt Seoul-ban, hogy Észak-Korea stresszben van két ok miatt: utódlás (Kim Jung Eun) és Dél-Korea növekvő befolyása a gazdasági erejének köszönhetően (G20 Summit in Seoul, hadgyakorlatok az USA-val, stb.). Ezután a fiaskó után azonban a közvélemény szerint határozottabb fellépésre van szükség az Északkal szemben, emiatt jelenleg katonákat csoportosítanak át itt az Északhoz közeli szigetekre és a határhoz, aminek a célja az önvédelem megerősítése."

Thomas Morocz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Persze hallottam párszor már az észak-koreai támadásról, de amúgy nem túl ideges a közhangulat. Nem nagyon tartanak tőle, szerintem... Az iskolában, ahol tanulok, a diéákokkal beszéltük, hogy valójában egyelőre még mi sem tartunk tőle, és ismerőseim közül senki sem. Ha meg baj lenne, a nagykövetségek intézkednek szerintem arról, hogy míg a veszély tart, biztonságba helyezznek mineket, mivel nyilván vagyunk tartva. Szóval nem tudok biztosat, de nemrég történt, és szerintem annyira nem idegesek. Meg szerintem Kim-Dzsong-Ilnek kényelmes ez az állapot, hogy diktátorkodik, nem éri meg támadni. Meg Dél-Koreának azért korszerűbb a hadeserege, hallottam olyanokat, hogy nem nagyon mernek támadni, csak néha "ugrálank". Tudom, súlyos a tengeralattjáró elsüllyesztése, meg egyéb esetek. De én például nem félek egyelőre a támadásoktól."
Évi

 

 

"Nos, az igazat megvallva ezzel a kisebb keddi incidenssel az ég világon senki, de senki nem foglalkozik. Semmi változás nem történt azóta. Persze hallottam, hogy csapatmozgások vannak, illetve értekeztek az érintett felek és Japán, Kína és az Egyesült Államok, de ennyi. Tudtommal ezt a szigetet már többször lőtte Észak-Korea, de eddig mindig a vizet érte a támadás. Errefelé ez nem olyan nagy dolog, mint amekkorának mi hisszük. Talán annyi változott, hogy ilyenkor a demilitarizált zónát nem lehet meglátogatni - de még ebben sem vagyok biztos. A csapatmozgósításokon kívül más intézkedésekről nem tudok. A sziget viszont elég közel van Szöulhoz - hogy pontosan mennyi, azt nem tudom, kb. 20-30 km.
Még 3 hétig leszek itt, remélem addig nyugton maradnak, mert ha itt elkezdődik valami, akkor ebből az országból semmi nem lesz (mivel Dél-Korea nem atomhatalom az Észak pedig valószínűleg igen) és senki nem lesz biztonságban."
Gábor

 

Köszönjük informátorainknak, és biztonságos kinttartózkodást kívánunk nekik!

 

 

 
 

 

 

Cső Babinéni!

1 komment

Címkék: háború korea észak korea dél korea

A bejegyzés trackback címe:

https://travellingband.blog.hu/api/trackback/id/tr772473924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lehet olyan helyen élni, ahol ez akkora traumát nem okoz. Ha valaki elkezdené lőni Budaörsöt, azért elgondolkodnék. Habár, tönkremenne a Teszkó... :)
süti beállítások módosítása