Travelling Band

Szubjektív országélmények, beszámolók innen-onnan.

Mi megyünk, te olvasod.
De lehet fordítva is:
travellingbandblog kukac gmail pont kom

Együttműködésben:

Utolsó kommentek

FB

Címkék

2009 (1) 41 es (1) 60 as évek (2) afganisztán (1) afrika (1) afro amerikai (1) akna (1) albánia (1) alkohol (3) alpok (1) amerika (1) amszterdam (1) andok (1) angola (1) árak (1) autonómia (1) autóstop (2) balaton (1) bálnavadászat (1) becherovka (1) bécs (1) berlin (1) beyonce (1) bikaviadal (1) budafok (1) budaörs (1) budapest (3) buli (1) bunker (1) busz (3) calgary (1) chile (1) cigány (1) creedence clearwater revival (1) cseh tamás (1) dalí (1) dánia (1) dél korea (2) die hard (1) egerszegi (1) egri vár (1) éjszakai élet (1) enver hodzsa (1) erasmus (1) erdély (1) esőerdő (1) észak korea (2) észtország (1) feröer szigetek (1) film (1) footer (1) fotó (1) franciaország (1) háború (2) halászat (1) harlem (1) határátkelés (2) hellókarácsony (1) hobo (1) hollandia (1) indián (1) japán (1) kamaraerdő (1) kanada (1) katona (2) kína (1) királyhágó (1) koncert (1) korea (3) közbiztonság (2) közlekedés (1) lenin (1) ljubljana (1) metró (1) mókus (1) moszkva (1) művirág (1) new york (2) nyár (1) nyócker (1) ópium (1) patkány (1) pécs (1) pilis (1) piliscsaba (1) prága (1) programok (1) rammstein (1) rendőr (1) síelés (1) síút (1) soju (1) sör (4) spanyolország (1) szauna (1) szeged (2) székely (1) szélmalom (1) szlovénia (1) szöul (2) tallin (1) techno (1) travellingband (1) travellin band (1) tréning (1) tulipán (1) tűzoltó (1) underground (1) usa (1) üvegtigris (1) videó (2) villamos (2) vulkán (1) zsidó (1) Címkefelhő

Partnerek

Köd előttem, köd utánam - Egri csillagok update

2011.06.20. 08:25 :: travellingband

Mivel többször már nem merünk írni a blog feltámadásáról, ezért nem írunk arról. Írunk viszont arról, hogy hamarosan új - saját - poszttal jelentkezünk. De addig is olvassátok ezt a zavarbaejtően nem aktuális bejegyzést a pilisborosjenői Egri várról, partnerünk, a FOOTER.HU tollából. Vagyis nézzétek, hiszen videót is tartalmaz. Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Folyamatosan kutatjuk az olyan helyszíneket, amelyek félreértésekre adhatnak okot. Nem közlekedő kisvasutak, bezárt versenypályák és elmaradt holdraszállások. Stábunk ezúttal egészen Pilisborosjenőig utazott, hogy bemutathassa önöknek azt az Egri várat, amely egészen messze van Egertől. Persze aki ismeri valamennyire a Pilist, szinte egészen biztosan járt már a kamu Egri várban, hiszen nagyon nagy tumultus szokott arra lenni, mert az emlegetett településtől mindössze negyed óra sétára van. Épp azért, hogy ne legyen nagy tömeg, stábunk ronda ködös időt választott, hogy nyugodtan tudja bemutatni önöknek a komplexumot. Már, ha látszik valami.

A rossz helyen lévő Egri vár messziről (főleg mérhetetlen nagy ködben) igazinak tűnk. Közelebbről már látszik, hogy igazi erődítménynek azért kicsi lenne. Várkonyi Zoltán Egri csillagok című filmjének forgatásához építették meg, az 1960-as években. A filmet nyilván mindenki látta, hiszen maguk is így próbálták megspórolni a kötelező olvasmányt, és drukkoltak, hogy a dolgozatban csak olyan kérdés legyen, amire emlékeznek a filmből. Aztán persze szarul sikerült, és önök voltak fölháborodva.

A vár filmkellékhez képest eléggé időtállónak mondható, rendesen csodálkozunk is, hogyan volt akkor lóvé ilyesmire. Persze a választ is tudjuk, de nyilán nem akarják, hogy a hatvanas évek különböző gazdasági modelljeivel untassuk önöket. A Pilisben található Egri vár nagy része amúgy fából készült, és a forgatás során le is égett. Olyan kulisszatitkokkal nem tudunk szolgálni, hogy a filmben látható különböző tüzek között látható-e olyan, amelyet nem direkt gyújtottak. Az viszont igaz, hogy a forgatás során a leégett részeket újjá kellett építeni. Szóval nem olcsó film az az Egri csillagok. De mi nem csak ezért szeretjük.

A várat meg nézzék meg, mert igen kellemes környéken található. A környéken van még a Teve-szikla, és föl lehet menni a Nagy Kevélyre is, ami valójában nem is olyan nagy."


Köszönjük. Érdemes lájkolni a
facebook-oldalunkat, így nem maradtok le semmi jóról, mert oda néha felpakolgatunk némi öncélú ezt-azt.
Hamarosan jelentkezünk, remélhetőleg. Ha valakinek kedve szottyan beszámolni szigorúan szubjektíven egy utazásáról, város-, vagy országélményéről, tegye meg elérhetőségeink bármelyikén!

 

Szólj hozzá!

Címkék: film videó pilis egri vár footer

A bejegyzés trackback címe:

https://travellingband.blog.hu/api/trackback/id/tr542998532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása